Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес на еднодневно посещение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес на еднодневно посещение
Коментари Харесай

Ердоган пристигна на посещение в Полша

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде през днешния ден на еднодневно посещаване в Полша, заяви Анадолската организация.

 © AP Photo/Czarek Sokolowski
Ердоган е съпровождан от огромна делегация, в която са включени външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът на енергетиката Берат Албайрак, министърът за Европейски Съюз Йомер Челик, министърът на стопанската система Нихат Зейбекчи, министърът на защитата Нуреттин Джаникли.
По време на визитата си във Варшава Ердоган ще се срещне с полския си сътрудник Анджей Дуда, с премиера Беата Шидло, както и с маршалите на Сената и на Сейма.

Планира се по време на визитата на турския президент в Полша да бъдат подписани редица документи. Ердоган ще взе участие в полско-турски бизнес конгрес.

Посещението на Ердоган в Полша се състои два дни преди идната среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разискват връзките с Турция, отбелязва Анадолската организация. Полша е измежду поддръжниците на напъните на Турция за присъединение към Европейски Съюз, прибавя организацията.

Стокообменът сред Турция и Полша се усили над два пъти - от 2,5 милиарда $ през 2006 година до 6 милиарда $ през 2017 година, сочат данни на турското министерство на стопанската система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР