Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че сирийските проправителствени бойци

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че сирийските проправителствени бойци
Коментари Харесай

Ердоган: Сирийските проправителствени бойци се изтеглиха от Африн

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери, че сирийските проправителствени бойци са пробвали да влязат в региона на Африн в Северна Сирия и са се изтеглили от там, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Проправителствени сили пробваха да се приближат към Африн, само че отстъпиха след артилерийски обстрел, сподели Ердоган по време на конференция с македонския президент Георге Иванов.

Ердоган насочи предизвестие да не се подхващат " неправилни стъпки ", показва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден сирийската държавна телевизия сподели, че проправителствените сили влизат в региона на Африн, с цел да оказват помощ на кюрдските бойци в битката против офанзивата на Турция, подхваната преди месец.

Ердоган съобщи през днешния ден още, че се е договорил с съветския президент Владимир Путин и с иранския държавен глава Хасан Рохани по въпроса за Африн. Турският президент добави, че терористичните организации ще платят тежка цена за грешките си, осведоми Ройтерс.

Турската войска разгласи на 20 януари началото на интервенция " Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз (ПДС), които Анкара счита за терористични организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР