Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови заплахи към Европа,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови заплахи към Европа,
Коментари Харесай

Ердоган заплаши ЕС с бойци на "Ислямска държава" и край на преговорите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи нови закани към Европа, този път поради решението да бъдат наложени наказания на страната поради сондажите за газ край Кипър.

Пред кореспонденти, ден преди визитата си в Съединените щати, където би трябвало да се срещне с американския си сътрудник Доналд Тръмп, Ердоган удостовери, че Турция ще продължи да връща бойци от " Ислямска страна " в родните им страни даже страните да ги отхвърлят.

Той обаче добави: " Трябва да преразгледате позицията си към Турция, която сега държи толкоз доста членове на " Ислямска страна " в пандизите и в същото време управлява тези в Сирия. "

" Вратите на границата ще се отворят, тези терористи от " Даеш " ще бъдат депортирани. Тогава сами се оправяйте, " сподели турският президент, представен от Анадолската организация, ден след решението на Европейски Съюз.

" Тези договаряния може да свършат ненадейно "

Турция, предизвестила, че не е " хотел за джихадисти ", през вчерашния ден стартира с депортациите на бойци от Съединени американски щати, Дания и Германия и се чака да продължи с още германци, ирландци и французи. Не е известно какво ще създадат другите страни с бойците - някои от тях са лишени от поданство. Вчера турски и гръцки медии описаха за мъж, оказал се в буферната зона сред двете граници, измежду като е бил депортиран от Турция. Ердоган, помолен да разяснява, съобщи: " Дали са заклещени на границата, не ни визира. Ще продължим да ги изпращаме. "

Този път заканите са свързани не с интервенция " Извор на мира ", поради която Ердоган разгласи още веднъж, че ще изпрати " 3.6 млн. сирийци " (въпреки че множеството живеят отвън лагери, разселени из страната, и са надалеч от европейските граници). Евросъюзът одобри механизъм, който дава опция за лични и други наказания поради турските сондажи край Република Кипър, почнали това лято във води, които страната от Европейски Съюз счита за своя икономическа зона.

Ердоган изясни, че Турция ще работи според интернационалното право и че разговорът със съюза, към който Анкара към момента желае да се причисли, може да прекъсне, съобщи " Ройтерс ": " Хей, Европейски Съюз, знай това - Турция не е една от страните, които познаваше до момента. Ние сме страна, която седи на масата за договаряния с теб. Тези договаряния може да свършат ненадейно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР