Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърля ключовите препоръки, направени от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърля ключовите препоръки, направени от
Коментари Харесай

Ердоган: Без пълна карантина в Турция

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърля основните рекомендации, направени от Научната комисия на турското Министерство на здравеопазването за справяне с ковид, съобщи Мерал Акшенер, водач на опозиционната националистическа партия Добрата партия (ДП).

Акшенер сподели пред публицисти, че Ердоган е пренебрегнал препоръките на комисията да наложи общонационална карантина в страната, оповестява Ахвал Нюз, представен от БГНЕС.

" Тя би трябвало да бъде наложена “, сподели тя и прикани комисията да показа напълно рекомендациите си с обществеността.

Въпреки че държавното управление затвори обществени пространства, ограничи пътуването сред провинциите и наложи вечерен час на лицата под 20 и над 65 години, Ердоган до момента се опълчва на многократните апели от опозиционни фигури да наложи цялостно блокиране. Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа ще бъде ръководител на среща с Научната комисия през днешния ден, откакто в четвъртък Турция още веднъж записва внезапно повишаване на броя на смъртните случаи от ковид.

Коджа съобщи в ежедневния си брифинг в четвъртък, че 96 пациенти с ковид са умряли в Турция през предходния ден, което докара формалния брой на смъртните случаи от COVID-19 до 908. Общо броят на инфектираните доближи 42 282.

Темпът на повишаване към момента е измежду най-бързите в света.

Месут Йълмаз, специалист по инфекциозни болести от Университетската болница в Истанбул, съобщи в четвъртък, че чака случаите на ковид да доближат своя връх в края на април и да стартират да понижават през май. " Въпросът е с какъв брой пациенти ще достигнем върховата точка “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР