Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви общонационален траур в страната

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви общонационален траур в страната
Коментари Харесай

Ердоган обяви национален траур в Турция заради жертвите на земетресението

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи общонационален печал в страната за жертвите на двете трусове, станали през нощта на 6 февруари. Периодът на печал в Турция ще продължи до 12 февруари в това число.

По последни данни на управляващите вследствие на двете трусове в Турция са починали 1 651 души, а повече от 11 000 души са били ранени. В прилежаща Сирия, която беше наранена от сеизмични талази, броят на жертвите надвиши 960.

По данни на телевизионния канал NTV, в пристанището Искендерун в Турция след земетресението е зародил голям пожар в контейнерите с товари и към момента е невероятно да бъде сподавен. Съобщава се, че това пристанището е краткотрайно изключено от употреба заради разрушенията, породени от естественото злополучие.

Земетресението с магнитуд 7,4 по Рихтер удари рано сутринта в понеделник в турската провинция Кахраманмарас. То засегна и сирийските провинции Алепо, Латакия, Хама и Тартус. По последни данни там са починали 461 души, а 1326 са ранени.

Според турските сеизмолози Газиантеп е един от най-тежко засегнатите градове.

По-късно специалистите записаха три дузини вторични земетресения, а в средата на деня – нови мощни земетресения с магнитуд 7,7. Земетресението е усетено в Ливан, Ирак, Израел, Грузия, Абхазия, а слаби земетресения са регистрирани и в Сочи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР