Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви новия състав на кабинета

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви новия състав на кабинета
Коментари Харесай

Ердоган назначи новите министри

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи новия състав на кабинета на министрите, съобщава Day.Az.

След встъпването си в служба ръководителят на Турската република смени съществени министри в новия си кабинет. 
-->
Новият вицепремиер е Джевдет Йълмаз, който е ръководител на бюджетната комисия на турския парламент от 2020 година насам. Той наследява Фуат Октай. За Йълмъз се знае, че е учил в САК, занимавал се е с връзките сред кабинета на министър-председателя и Европейски Съюз. Йълмъз е заместител на Ердоган в Партията на справедливостта и развиването..

 Джевдет Йылмаз стал новым помощником Эрдогана

Хакан Фидан е назначен за министър на външните работи на Турция. Преди това е бил началник на националното разузнаване. Фидан има магистърска степен по мениджмънт и политически науки. от Мериленд, получава докторска степен от университета " Билкент " в Съединени американски щати. Служителят оглавяваше турската Агенцияза съдействие и съгласуваност, а по-късно бе заместник-държавен секретар в Президиума на министрите. От 2010 година оглавява турската разследваща работа, взе участие интензивно в договарянията за нормализиране на Анкара и Дамаск в Сирия. Изборът му за първи посланик на страната не е инцидентен: Фидан има университетски писания по интернационална сигурност, интернационално развиване и външната политика на Турция.. Хакан Фидан размени Мевлют Чавушоглу, който бе началник на турското Министерство на външните работи от 2014 година и бе определен през 2023 година за член на Великото национално събраниех от провинция Анталия. 

Али Ерликая е министър на вътрешните работи. Той бе губернатор на провинция Истанбул..

 Али Ерликая назначен министром внутренних дел Турции

Генерал Яшар Гюлер е новият министър на защитата. Досега той беше шеф на Генералния щаб. 

 Генерал Яшар Гюлер назначен новым министром обороны Турции

Бившият вицепремиер Мехмет Шамлик за повторно в кариерата си оглавява Министерството на финансите. Задачата му ще бъде да се бори с инфлацията. Шамлик се счита за един от най-хубавите икономисти в Турция. От Ердоган той получи гаранции за ръководството на Централната банка и лихвите. 

Алпарслан Байрактар е новият министър на енергетиката. Той наследи Фатих Домнез, а преди този момент бе заместник-министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР