Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви нови по-строги мерки, целящи

...
Коментари Харесай

Вечерен час в Турция и пълно затваряне за събота и неделя |

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи нови по-строги ограничения, целящи ограничение на разпространяването на ковид, оповестява Анадолската организация. Мерките бяха оповестени след съвещание на кабинета под председателството на Ердоган.

Въвежда се цялостна възбрана за излизане от къщи през уикендите от 21.00 часа в петък до 05.00 часа в понеделник, а през седмицата - възбрана за излизане от къщи от 21.00 часа вечер до 05.00 часа заран.
Магазините за хранителни артикули, за месо, за плодове и зеленчуци и обектите, които ще доставят храна за у дома, ще бъдат изключени от ограничаващите ограничения в избрани часове.

Мерките ще влязат в действие от вторник.

Освен това се приключва активността на предучилищните заведения; на погребения и сватби ще могат да участват най-вече до 30 души; лицата над 65 години и тези под 20 години, с изключения, няма да могат да употребяват публичния превоз.

Турският президент разгласи също, че безвъзмездна имунизация против ковид може да стартира от декември.

Междувременно здравното министерство на Турция рапортува за 188 умряли от Covid-19 за денонощие - за осми следващ ден черен връх по този индикатор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР