Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че и отново

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че и отново
Коментари Харесай

Турската лира скоро ще се стабилизира, убеждава Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази вяра, че и още веднъж даде обещание ниски лихвени проценти след историческия спад на лирата. Това съобщи Ройтерс.

Турската валута загуби към 30% през последния месец вследствие на агресивното понижаване на лихвите, за което се бори Ердоган, само че което съгласно икономисти и опозиционни политици е неразумно, частично заради възходящата инфлация.

" С божията помощ ще стабилизираме всички съмнения в цените и валутните курсове в границите на не толкоз дълъг интервал от време ", съобщи Ердоган в събота в източния град Сиирт.

" Тайип Ердоган сподели ниски лихвени проценти през вчерашния ден, споделя ниски лихвени проценти през днешния ден и ще каже ниски лихвени проценти на следващия ден. Никога няма да направя компромис по този въпрос, тъй като лихвените проценти са болест, която прави богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни " , добави той.
 Турската лира се клатушка покрай дъното, до момента в който централната банка се намесва, а Ердоган приказва
Турската лира се клатушка покрай дъното, до момента в който централната банка се намесва, а Ердоган приказва

Ердоган продължава със тактиката за внезапно понижаване на лихвите

Във вторник турската лира доближи рекордно ниско равнище в границите на деня от 14 за $, а в петък затвори на равнище от 13,7485. Тя е най-зле представящата се валута на разрастващите се пазари през тази година, откакто загуби 45% от цената си.

Инфлацията скочи до тригодишен връх от 21,3% предишния месец, вследствие на което действителните лихвени проценти в Турция са мощно негативни - червен байрак за напускащите вложители и за турците, които се насочиха към твърдите валути, с цел да защитят благосъстоянието си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР