Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му пристигнаха снощи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му пристигнаха снощи
Коментари Харесай

Ердоган и Тръмп обсъждат топ теми на срещата си в Белия дом

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и брачната половинка му дойдоха нощес в Белия дом, където бе посрещнат от първото семейство на Съединени американски щати Доналд и Мелания Тръмп, оповестиха международните организации.



Двамата водачи направиха изказване преди началото на двустранната им среща.

Тръмп съобщи, че за него е огромна чест да се срещне с Ердоган, осведоми турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Той уточни, че „ схваща проблемите на Турция “, а двамата следва да обсъдят редица въпроси.

Сред тях ще бъде закупуването от Анкара на съветските зенитно-ракетни системи С-400, както и въпроса, обвързван с програмата за изтребителите Ф-35.



Топлото посрещане на турския водач във Вашингтон идва на фона на яд в Конгреса поради офанзивата на Анкара в Сирия против кюрдските бойци – главен сътрудник на Вашингтон в битката с „ Ислямска страна “.



Преди да отпътува за Съединените щати турският президент съобщи пред кореспонденти, че един от основните въпроси ще бъде настояването за екстрадиция на живеещия в Пенсилвания просветител Фетхуллах Гюлен. Турските управляващи го упрекват, че той стои зад опита за прелом от 15 юли 2016 година

Последната аудиенция на Ердоган във Вашингтон беше през май 2017 година Тогава визитата беше белязано от конфликти сред протестиращи и защитата на турския президент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР