Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес призова международната общност да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес призова международната общност да
Коментари Харесай

Ердоган зове за повече международни инвестиции в Афганистан

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден прикани интернационалната общественост да ускори вложенията си в Афганистан, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Афганистан минава през доста комплициран интервал. Трябва да увеличим вложенията в страната, сподели Ердоган, който приказва на форума " Сърцето на Азия - Истанбулски развой ", открит в Истанбул.

Турският президент уточни, че забележителна част от проблемите на хората в Южна Азия произлизат от други страни.

Ердоган също по този начин посочи смисъла на поддръжката, оказвана на Афганистан за предотвратяването на опцията терористичните организации да се прегрупират в страната. Той добави, че Турция ще направи всичко допустимо, с цел да изкорени съществуването на групировката ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Афганистан.

Президентът на Турция посочи смисъла на частния бранш, като уточни, че той ще има основна роля за икономическото и обществено развиване на Афганистан.

Ердоган съобщи, че по време на срещата на върха на НАТО в Лондон (миналата седмица) страните членки на алианса са припомнили, че съблюдават уговорките си за реализиране на сигурност в Афганистан. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР