Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да оставим без отговор нападението срещу джамия в Кипър

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че офанзивата против джамия в кипърския град Ларнака няма да остане без отговор, заяви Българска телеграфна агенция.

За страдание имаше опити за набези против наши джамии в (Южен) Кипър. Разбира се, това няма да остане без отговор от наша страна, сподели турският водач пред публицисти преди да замине на двудневно посещаване в Катар.

По информация на турския в. "Дейли Сабах " минимум един обвинен е арестуван след опит за палеж на Голямата джамия в Ларнака. Никой не е потърпевш при офанзивата.

"Искаме да кажем следното на Южен Кипър: не извършвайте сходни дейности на бойкот против наши джамии. Цената, която ще би трябвало да платите за сходни актове на бойкот, ще е висока ", уточни Ердоган.

По информация на кипърските управляващи 27-годишен сириец е задържан по съмнение в опита за палеж. Нанесени са били вреди на дървената врата на джамията, само че по-късно се е намесила пожарната работа.

Кипър е разграничен на две елементи от 1974 година, когато турската войска нахлу в северната част на острова като реакция на държавен прелом, целящ да причисли Кипър към Гърция. През 1983 година в северната част на острова бе самопровъзгласена Севернокипърска турска република.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР