Турският президент Реджеп Ердоган заяви вчера, че Турция няма да

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви вчера, че Турция няма да
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да сменя курса си заради икономически натиск

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи през вчерашния ден, че Турция няма да смени курса си, поради икономическия напън, който избрани външни сили се пробват да упражнят над нея, съобщи Ройтерс.  

 „ Днес някои пробват да ни заплашват с стопанска система, лихви, наказания, валутни курсове, вложения и инфлация. Ние им споделяме: разкрихме вашите игри и ви насочваме предизвикателство! “, сподели Ердоган по време на Шестия конгрес на водената от него Партия на справедливостта и развиването, на който той бе избран отново за неин водач за следващ път.

Изказването на Ердоган пристигна ден, откакто рейтинговите организации Moody`s и Standard & Poor`s намалиха кредитния рейтинг на Турция поради продължаващото обезценяване на турската лира.

В петък лирата поевтиня с нови 3%, откакто турски съд отхвърли искане за освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекван за шпионаж и връзка с Кюрдската работническа партия(ПКК), която Турция смята за терористична организация. Брънсън сега се намира под домакински арест.

Задържането на Брънсън докара до дипломатическа рецесия сред Анкара и Вашингтон, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще удвои митата за вноса на стомана и алуминий от Турция, а Ердоган одобри декрет, с който бяха увеличени митата за вноса на коли, алкохолни питиета и тютюневи листа от Съединени американски щати.

„ Не няма да се предадем на натиска на тези, който се назовават наши стратегически сътрудници, само че се отнасят към нас като към стратегическа цел за напън “, сподели Ердоган.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР