Турският президент Реджеп Ердоган ще загуби властта. Това заяви лидерът

...
Турският президент Реджеп Ердоган ще загуби властта. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Кълъчдароглу: Ердоган ще загуби властта

Турският президент Реджеп Ердоган ще загуби властта. Това съобщи водачът на главната опозиционна Републиканска национална партия Кемал Кълъчдароглу, представен от The New Arab. В изявление за АП Келикдароглу упрекна Ердоган в опит да " получи повече власт, да спре демокрацията изцяло ".

Кълъчдароглу е прочут критик на турския президент.

По думите му, гласоподавателите, които в този момент поддържат президента, " ще се причислят към демокрацията " на предварителните избор и, планувани за юни.

Лидерът съобщи, че е убеден, че неговата партия, главната съпротива против Партията на справедливостта и развиването (ПСР), ще победи " с минимум 60 на 100 от гласовете ".

Но доста наблюдаващи се съмняват в оптимизма му. CHP не предложи претендент за президент, проект за акцията или евентуални партийни съюзи.

Ердоган, от своя страна, работи за подсилване на позициите си в продължение на месеци с речи и събития, подкрепени от възходящ шовинизъм при военната интервенция на Турция против кюрдската национална отбрана (YPG) в северната част на Африканския район на Сирия.

По време на изявление онлайн на NTV в събота, Ердоган провокира съперника си да се яви като кандидат-президент на СНП . " Той би трябвало да влезе в тази конкуренция ", сподели президентът. " Да забележим какъв брой гласоподаватели ще гласоподават за теб ". Ердоган разяснява присмехулно самоуверените изказвания на Кълъчдароглу, като означи, че водачът на опозицията надцени какъв брой избори ще получи обединението за избори през 2015 година

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР