Турският президент Реджеп Ердоган прие днес ръководителя на правителството на

...
Турският президент Реджеп Ердоган прие днес ръководителя на правителството на
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с либийския премиер на фона на напрежението в Средиземно море

Турският президент Реджеп Ердоган одобри през днешния ден ръководителя на държавното управление на националното единение на Либия Файез ал Сарадж, заяви Франс прес.

``
реклама

Тази среща при закрити врата, която не фигурираше в графика на турския държавен глава, се организира в двореца " Долмабахче ", намиращ се на европейския бряг на Истанбул.

При предходната им среща на 27 ноември двамата подписаха противоречиво съглашение за разграничение на морските зони и съглашение по сигурността, позволяващо възможното изпращане на турска военна помощ за Либия. Второто съглашение бе импортирано през вчерашния ден вечерта в турския парламент, с цел да бъде разисквано и утвърдено.

Още във вторник Ердоган съобщи, че Турция е подготвена да изпрати войски в Либия в поддръжка на държавното управление на Сарадж, което е изправено пред настъплението на войските на военния водач Халифа Хафтар към Триполи.

Силите на Хафтар са подкрепяни от Египет и Обединените арабски емирства, районни противници на Турция.

Споразумението за делимитиране на морските граници бе гневно разкритикувано от няколко страни, в това число от Гърция и Кипър, тъй като разрешава на Анкара да предяви териториални искания към обширни зони в източната част на Средиземно море, богати на въглеводороди.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
  • Източник: petel.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР