Турският президент Реджеп Ердоган подкрепи подкрепи Украйна за Крим и

...
Турският президент Реджеп Ердоган подкрепи подкрепи Украйна за Крим и
Коментари Харесай

Ердоган подкрепи Украйна за Крим и НАТО

Турският президент Реджеп Ердоган поддържа подкрепи Украйна за Крим и НАТО . Турция зове за деескалация на спора в Донбас, прецизира " Ройтерс ".

" Ние също по този начин уверено пазиме териториалната целокупност на Украйна. Ние потвърдихме главното си решение да не признаем анексията на Крим ", сподели Ердоган.

Според него Анкара поддържа по този начин наречената " Кримска платформа " - план на Киев за приближаване на интернационалната общественост до казуса с териториалната принадлежност на полуострова . " Надяваме се, че тази самодейност ще донесе позитивни резултати за всички нации на Крим, в това число кримските татари и Украйна ", акцентира турският президент.

Той добави, че двустранните връзки сред Анкара и Киев имат за цел да подсигуряват, че Черно море остава " море на мира, спокойствието и съдействието ". Освен това Ердоган поддържа Минските съглашения като метод за деескалация на спора в Донбас.
 Европейски Съюз жигосах военната тегоба на Русия в Крим
Европейски Съюз жигосах военната тегоба на Русия в Крим

" Русия е обвързана с интернационалното право и е длъжна да обезпечи отбраната на правата на индивида на полуострова "

" Разменихме отзиви за обстановката в Източна Украйна. Ние имаме вяра, че актуалната рецесия може да бъде позволена политически, дипломатично и в границите на интернационалното право ", сподели турският държавен глава.

Не за първи път Ердоган декларира, че Турция не признава анексията на Крим от Русия. През октомври 2020 година, след договаряния със Зеленски, той към този момент направи такова изказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР