Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува резолюцията на Европейския парламент,

...
Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува резолюцията на Европейския парламент,
Коментари Харесай

Ердоган: Европа не може да диктува решения на Турция


Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува резолюцията на Европейския парламент, с която се упорства за неотложно преустановяване на интервенцията „ Маслинова клонка “ в Африн.

„ Не се заблуждавайте, няма да се изтеглим от Африн, до момента в който не приключим с крайните цели на интервенцията „ Маслинова клонка “ и вие би трябвало да сте наясно с това. Европейският парламент не може да диктува нищо на Турция и думите му влизат през едното ни ухо, и излизат през другото. Как Европейският парламент ми е оказал помощ за издръжката на 3,5 милиона мои сирийски братя в Турция, че си разрешава да ми слага условия? “, съобщи Ердоган по време на гала по награждаване на гимназисти конкурс за лирика и композиране.

Той уточни, че терористите в Сирия са имали напълно други сметки, когато е бил заповядан стартът на интервенцията в Африн, само че не съобразили, че Аллах е планувал друго. „ И какво се оказа? Ние започнахме да прочистваме целия северен кулоар на терористите с благословията на Всевишния. До момента сме обезвредили 3 525 терористи и всичко към този момент е въпрос на време. Мисията ни е към края си и остава напълно малко “, сподели президентът. По-нататък в словото си той прикани младежите да не позволяват страната им да бъде раздрана, като не не помнят, че през 1900 година дефинитивно е изгубена територия от 500 000 кв. км, в резултат на което Турция е „ паднала “ до 780 000 кв. км.

„ Някои щели да основават страна в нашия Югоизток. Други скочиха да вършат паралелна страна, а през 90-те един избяга в Пенсилвания /Фетхуллах Гюлен, упрекнат за опита за прелом от 2016 г./ И за какво не основа новата страна, за какво избяга? Сега се е опрял на някого и оттова насочва послания по другите точки на света. Но ще се оправим с него, ще го унищожим “, закани се Ердоган.

Той акцентира, че Турция води война с терористите освен в Африн, само че и в личните си лимити, и няма да допусне външна интервенция.

Европейският парламент през днешния ден би трябвало да гласоподава план за резолюция, която приканва за прекратяването на турската военна интервенция в сирийския Африн. В направеното от политическите групи в Европейския парламент се твърди, че интервенцията „ Маслинова клонка “ прибавя ново измерение на спора в Сирия и оказва отрицателен резултат върху напъните за спокойно решение.

Документът упорства за преустановяване на огъня в цяла Сирия, включително и в Африн. Резолюцията на Европарламента е едно от най-недалновидните и недомислени решения на тази конструкция за последните години, съобщи турският министър по европейските въпроси Йомер Челик. Според него тя потвърждава какъв брой надалеч е Европейският парламент от разбирането на действителностите и събитията в Сирия. Той акцентира, че Анкара е „ удивена “ от позицията на Екологичен потенциал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР