Турският президент Реджеп Ердоган няма място на територията на България,

...
Турският президент Реджеп Ердоган няма място на територията на България,
Коментари Харесай

„Петел“ предава от Варна: Готвят протест срещу Ердоган, очакват Бойко да го посрещне „с баклава на летището“

Турският президент Реджеп Ердоган няма място на територията на България, още по-малко на 26 март, когато страната ни празнува Деня на Тракия, съобщи във Варна водачът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Политическата мощ ще провежда митинг в центъра на града в деня, в който се чака визитата на турския президент. „ Не знаем дали няма да ни спрат, тъй като Варна ще бъде блокирана “, разяснява Костадинов. Той добави, че в случай че градът бъде декориран с турски флагове, както беше с френски при идването на президента Макрон, те ще се „ погрижат “ за тях.

„ Ердоган не е мечтан в България и в случай че го посрещнем като парадайса, с саралия на летището, както евентуално ще направи „ валията “ Бойко Борисов, значи сме изгубили всяко национално достолепие “, разяснява водачът на „ Възраждане “.

Костадинов разяснява също, че ролята на нашата страна в разговора сред Европейски Съюз и Турция е изцяло неразбираема. Той напомни, че точно в Деня на Тракия 26 март е добре да се зададе на Ердоган въпроса къде са компенсациите на изгонените от Тракия българи и техните наследници, които към сегашния миг възлизат на стойност към 10 милиарда $. Той също по този начин изрази подозрение, че този въпрос въобще ще се спомене от нашите ръководещи или от водачите на Европейски Съюз, който пък страда от турската експанзия по отношение на две Гърция и Кипър.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР