Турският премиер Бинали Йълдъръм обвини организаторите на песенния конкурс Евровизия,

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм обвини организаторите на песенния конкурс Евровизия,
Коментари Харесай

Турският премиер обвини организаторите на Евровизия в политизиране на конкурса

Турският министър председател Бинали Йълдъръм упрекна уредниците на песенния конкурс Евровизия, че политизират състезанието, съобщи ТАСС, като се базира на Анадолската организация.

Коментирайки отхвърли на Турция да взе участие в състезанието, Йълдъръм сподели, че тази година състезанието е носел политически темперамент и Израел, който е бил показан от доста слаба изпълнителка, е победил, въпреки че не е набрал задоволително точки, предава Българска телеграфна агенция.

Турският министър председател упрекна уредниците и в " планувано приспособяване на гласовете ".

" Те трансформираха процеса на гласоподаване и всичко това за следващият песенен конкурс да бъде в окупирания Ерусалим ", сподели Йълдъръм, като добави, че сходни дейности на уредниците ще провокират нови междурелигиозни борби в Близкия изток.

Според разпоредбите на Евровизия състезанието се организира в страната на спечелилия на предходното издание. Следващата година състезанието ще се състои в Израел, защото на 13 май тази година в Лисабон победи израелската представителка Нета Барзилай. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху към този момент съобщи, че Евровизия 2019 ще се състои в Ерусалим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР