Турският посланик в Съединените щати каза, че Вашингтон се нуждае

...
Турският посланик в Съединените щати каза, че Вашингтон се нуждае
Коментари Харесай

Дипломат: Вашингтон се нуждае повече от Анкара, отколкото Турция от САЩ

Турският дипломат в Съединените щати сподели, че Вашингтон се нуждае от Анкара повече, имайки поради ролята на страната си в Близкия изток, в случай че Съединени американски щати желаят да организират интервенции в района.
Сердар Кълъч сподели пред Анадолската организация, че законодателите на Съединени американски щати считат, че Турция има потребност от Съединени американски щати и се допуска, че ще направи всичко, което Съединени американски щати желаят. " Но това не е правилно. Турция не се нуждае от Съединени американски щати ", сподели Кълъч, наблягайки, че съдружниците от НАТО имат " взаимни връзки ".
Той уточни, че Турция е страната, от която Съединени американски щати ще се нуждаят най-вече, в случай че желаят да правят интервенции в Близкия изток. " Следователно Турция се нуждае от Съединени американски щати толкоз, колкото Съединени американски щати се нуждаят от Турция; даже Съединени американски щати се нуждаят повече от Турция ", добави той, написа още БГНЕС.
Думите му пристигнаха на фона на неотдавнашните старания на Конгреса против Турция, в това число глобите и признаването на претенциите за „ геноцида против арменците “ през 1915 година, които неотдавна бяха признати в Камарата на представителите и Сената.
Кълъч съобщи, че законодателите, които поддържаха това, извличат изгоди от законопроектите и в това време вредят на турско-американските връзки. Той предизвести, че опасността от наказания е „ извънредно неверен метод “.
Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа в петък просторен законопроект за разноските за защита, който включва няколко позиции против Турция.
Посланикът съобщи, че глобите и резолюциите за арменския геноцид са нестабилна основа и са резултат от политически упоритости. " Трябва да забележим, че тези стъпки вредят на връзките сред Турция и Съединени американски щати ", добави още Калъч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР