Турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви, че отменя

...
Турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви, че отменя
Коментари Харесай

Отмениха 238 полета на летището в Истанбул заради лошото време

Турският народен авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) разгласи, че анулира заминаването и идването на 238 полета на интернационалното летище в Истанбул, планувани за 5 и 6 февруари, заради неприятни метеорологични условия. Това се споделя в изказване на превозвача в обществените мрежи, представено от ТАСС.

" Обръщаме внимание на нашите пасажери, които възнамеряват тръгване или идване от летище " Истанбул ". Поради предстоящите неподходящи метеорологични условия 238 излитащи/пристигащи полета на летище " Истанбул " на 5 и 6 февруари са анулирани в границите на ограничаващите ограничения на локалните управляващи ", се споделя в изказването.

От летището прецизират, че става въпрос за 166 интернационалните и 72 вътрешни полета.

Миналия петък самолетната компания предизвести за вероятни промени в графика на заминаващите и идващите полети заради изобилния снеговалеж, който се чака да обхване Истанбул до 5 февруари. Компанията посъветва пасажерите авансово да ревизират положението на полетите си на уеб страницата на Търкиш Еърлайнс.

Летище " Истанбул " се намира в европейската част на турския мегаполис. В Истанбул има и летище " Сабиха Гьокчен ", което се намира в азиатската му част. Досега не са постъпвали известия за анулирани или отсрочени полети на това летище, отбелязва организацията.

В събота Главната дирекция по метеорология на Турция издаде предизвестие за неподходящи метеорологични условия и снеговалежи в 21 окръга на страната, в това число Истанбул и Анкара, от вечерта на 4 февруари.

" Според последните оценки на Главната дирекция по метеорология през днешния ден вечерта се чакат превалявания под формата на сняг в регионите на Мраморно, Егейско, Средиземно и Черно море, както и в западните, източните и югоизточните региони на Анадола (азиатската част на Турция, бел. ред.) ", се споделя в изказване на организацията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР