Турският министър-председател Бинали Йълдъръм предупреди, че враговете на страната му

...
Турският министър-председател Бинали Йълдъръм предупреди, че враговете на страната му
Коментари Харесай

Гърция се превръща в сигурно място за враговете ни

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм предизвести, че враговете на страната му виждат в Гърция несъмнено място и методът, по който държавното управление в Атина гледа на лицата, които Анкара счита за подкрепящи опита за прелом от 15 юли 2016 година вреди на връзките сред двете страни, написа Daily Sabah, представен от "Фокус ".

Йълдъръм съобщи, че не е задоволително хора, които са взели участие в опита за прелом да бъдат предпазени в Гърция и че връзките сред Анкара и Атина, които са съседи и съдружници в НАТО, са се влошили доста в последното време. Турското външно министерство излезе с сходно публично заявление, акцентирайки, че решението за избавление на гюленистите още веднъж показва, че Гърция пази участниците в несполучливия опит за прелом. В четвъртък гръцкият съд подреди освобождението на някогашния турски боец Сюлейман Йозкайнакджи под неотклонение.

Молбата му за леговище бе призната през декември 2017 година от самостоятелна комисия, само че по-късно гръцкото държавно управление я оспори. Тогава той бе затворен още веднъж. Очаква се на 4 май най-висшата инстанция на гръцкия съд да вземе на 5 май дефинитивно решение по отношение на молбите за даване на леговище за всички осем някогашни турски бойци, пристигнали в страната скоро след събитията в Турция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР