Турският министър по въпросите на Европа Омер Челик разкритикува изказването

...
Турският министър по въпросите на Европа Омер Челик разкритикува изказването
Коментари Харесай

Турция: Германия не може да заповядва на целия ЕС


Турският министър по въпросите на Европа Омер Челик разкритикува изявлението на немската канцлерка Ангела Меркел за невъзможността да се сътвори митнически съюз сред Европейски Съюз и Турция.

Меркел бе декларирала, че счита за невероятно да не престават договарянията сред Европейски Съюз и Турция за основаването на митнически съюз, по тази причина „ не може и дума да става за тяхното задълбочаване “ (на договарянията - бел.ред.)

„ Това е едно неуместно изказване на Меркел. Една страна не може да заповядва на целия Евросъюз. Това изказване ще отслаби Европейски Съюз и то е направено от тези, които желаят да създадат съюза слаб. И не би трябвало нашите двустранни проблеми с Германия да се трансферират върху целия Европейски Съюз “, разяснява Омер Челик на конференция.

По думите му „ митническият съюз не е нещо, от което Турция е заинтригувано едностранно “, съобщи БГНЕС.
„ Разширяването на митническия съюз се показва като подарък за Турция, само че ние желаеме да продължим да се движим върху правилата на взаимната полза. Това е въпрос, засягащ увеличението на размера на свободната търговия “, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР