Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу каза днес на

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу каза днес на
Коментари Харесай

Турция очаква другите държави да приемат обратно джихадистите си

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу сподели през днешния ден на другите страни, че би трябвало да приберат назад жителите си, бойци на " Ислямска страна ", които са арестувани от Турция, съобщи ДПА, цитираната от Българска телеграфна агенция.

" Ако ще се борим дружно против тероризма, тогава скърбя, всеки би трябвало да се погрижи за личните си терористи ", сподели Сойлу в югоизточния град Ван.

Турция " не е хотел " за задгранични бойци на " Ислямски страна ", означи Сойлу.

Страната стартира тази седмица да депортира задгранични бойци на ИД. Германия и Нидерландия се съгласиха на репатрирането на " терористи (от ИД), техните сътрудници и децата им ", сподели Сойлу, като добави, че Анкара чака същия " градивен метод " от другите страни.

Според немското държавно управление Турция възнамерява да депортира в петък две германки, които са свързани с " Ислямска страна " и които са избягали от лагер в сирийския град Айн Иса.

Анкара върна в понеделник един датчанин, до момента в който войник от Съединени американски щати е заклещен в буферната зона сред Турция и Гърция от понеделник.

Отделно следва да бъдат върнати 11 французи и двама ирландци, бойци на групировката, съобщи Анадолската организация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР