Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви днес, че

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви днес, че
Коментари Харесай

Време е за международно разследване по случая Хашоги, каза турският външен министър

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че е време да бъде стартирано интернационално следствие за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше погубен през октомври м.г. в саудитското консулство в Истанбул, съобщи Ройтерс. В изявление за телевизия А Хабер Чавушоглу сподели, че президентът Реджеп Тайип Ердоган е наредил да стартира подготовка за третиране на случая на интернационално равнище. Той заяви, че специфичен докладчик на Организация на обединените нации се чака да дойде в Турция, предава Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на турската дипломация още през вчерашния ден разгласи желанието на Анкара да стартира интернационално следствие за убийството на Хашоги. Чавушоглу сподели също, че някои западни страни се пробват да потулят закононарушението, само че Турция няма да разреши това да се случи, съобщи Анадолската организация. "Има западни страни, които се пробват да потулят този случай. Знам аргументите. Ние знаем и виждаме какви сделки се вършат. Виждаме по какъв начин тези, които приказват за медийна независимост, в този момент прикриват това, виждайки пари ", сподели през вчерашния ден министърът. "Ние обаче ще стигнем до край.

Извършихме подготовки за интернационално следствие през идващите дни и ще създадем нужните стъпки, " уточни още Чавушоглу, представен от турската организация. Убийството на саудитския публицист Джамал Кашогив генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври м.г. потресе целия свят, изключително с разкриването на детайлностите по случая. Смята се, че Кашогие бил удушен, малко откакто е влезнал в консулството, а по-късно тялото му е било разчленено и унищожено.

Все още е незнайно къде се намират тленните остатъци на журналиста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР