Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви,

...
Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви,
Коментари Харесай

Турция с най-големия проект за съхраняване на природен газ

Турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез съобщи, че задачата на Турция е през 2023 година да има вместилище за 20% от годишното ползване на природен газ.

С плана за разширение на оборудването потенциалът за предпазване на природен газ в подземното вместилище при езерото Туз ще бъде повишен до 5,4 милиарда кубически метра до 2023 година

Проектът е от сериозно значение във връзка с енергийното доставяне и сигурност на Турция. " Нашият разширителен план е най-големият план за предпазване измежду всички сходни планове в света. ", Фатих Дьонмез през вчерашния ден по време на обръщението си на гала в квартал „ Султанхани " в провинция Аксарай.

" С този план Турция ще усили потенциала си за предпазване на природен газ в подземното вместилище на газ до 5,4 милиарда кубически метра, по отношение на 1,2 милиарда кубически метра сега. ", добави Дьонмез.

Съоръжението е част от задачата на Турция да разшири потенциала си за предпазване на газ. Дьонмез съобщи, че разширението на оборудванията ще усили потенциала на доставка до 80 милиона кубически метра природен газ дневно за газовата мрежа на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР