Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Донмез обяви,

...
Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Донмез обяви,
Коментари Харесай

Още една голяма крачка по отношение добиването на черноморски газ

Турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Донмез разгласи, че е направена " още една огромна стъпка " в добива на газ в Черно море. По-рано вестник Sabah написа, че Турция ще влага съвсем 10 милиарда USD в план за рандеман и превоз на 540 милиарда кубически метра газ от находището Сакаря в Черно море. Според проектите първият газ от там би трябвало да пристигна в Турция през 2023 година Донмез заяви, че цената на газа, открит в Черно море, е 400 милиарда USD.

„ Още една стъпка по черноморския газ е зад тила ни. Всеки ден сме малко по малко по-близо до задачата си. Корабът Seven Arctic, който ще сложи кордонна линия за свързване на морското дъно, изграждащ огромни уреди в Sakarya gas, е в Турция ", написа министърът в обществената мрежа Twitter.

Генералният шеф на Турската петролна корпорация (TPAO) Мелих Хан Билгин на собствен ред разгласи завършването на „ един от значимите стадии от плана за създаване на газовото находище Sakarya gas “. „ Няма отклонения от графика, напред с цялостна пара “, сподели Билгин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР