Турският граничен пункт Капъкуле беше затворен днес за повече от

...
Турският граничен пункт Капъкуле беше затворен днес за повече от
Коментари Харесай

Тълпи мигранти щурмуваха "Капъкуле" в посока "Капитан Андреево", турските граничари ги спряха с оръжие

Турският граничен пункт " Капъкуле " беше затворен през днешния ден за повече от 2 часа. Причината е опит на мигранти да го щурмуват и да преминат на българска територия през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Пунктът е бил блокиран за придвижване сред 9 и 11 ч., заяви организация " Булфото ".
 
В последна сметка турската полиция е съумяла да овладее ситуацията и да не допусне всеобщо навлизане към България на незаконните мигранти. На видеоклипове от през днешния ден се вижда, че мигрантите са най-малко няколкостотин, измежду които има и дами и деца.
 
Те блъскат телените огради и се пробват да ги разрушат, с цел да нахлуят в зоната към българския Граничен контролно-пропусквателен пункт. Чуват се няколко серии изстрели, в това число с автоматизирано оръжие. Явно стрелят турските сили на реда, които пробват да овладеят ситуацията.
 
Това е първи сходен опит за прекосяване на огромни маси хора без документи на наша територия, и то през граничен пункт. Обикновено мигрантите се движат в релативно дребни групи и употребяват услугите на каналджии, с цел да ги прекарат на българска територия, откакто са прескочили оградата някъде по зелената граница.
 
Следва логистично вдишване на групата от наши (или международни) каналджии и прекарването им с камиони и бусове до сръбската граница.
 
Последният подобен случай е от през днешния ден. По обед бяха арестувани 5-има сирийци след гонка сред полицията и джип с румънска регистрация наоколо до столичното летище. При преследването лидерът аварирал и избягал.
 
Откритите в джипа мигранти са без документи за идентичност, само че са декларирали, че са от Сирия. Екипи от Столична дирекция на вътрешните работи и 8-о РПУ търсят лидера.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР