Турските военновъздушни сили удариха цели на Кюрдската работническа партия (ПКК)

...
Турските военновъздушни сили удариха цели на Кюрдската работническа партия (ПКК)
Коментари Харесай

Турските ВВС унищожиха 20 цели на КРП в Северен Ирак след вчерашния атентат

Турските военновъздушни сили удариха цели на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак. Това се споделя в изказване на министерството на защитата на Турция.

„ По време на интервенцията, извършена на 1 октомври в 21:00 часа, Военновъздушни сили нанесоха удари по цели на терористи (ПКК, неразрешена в Турция – бел. р.) в регионите Метин, Хакурк, Кандил и Гара в северната част на Ирак. 20 Унищожени са цели, в това число укрития, пещери, хранилища. Според наличните оценки тези обекти са били употребявани от терористична организация ”, оповестява организацията. Посочва се още, че на територията на засегнатите обекти има членове на РПК, които имат командни пълномощия в него.

Операцията е извършена след терористичната офанзива в Анкара. Сутринта двама терористи се приближиха до портите на постройката на Министерството на вътрешните работи в центъра на Анкара. Един от тях е задействал експлозива върху него наоколо до караулния пост. Започнала престрелка, вследствие на която вторият терорист бил обезвреден. Двама служители на реда са леко ранени. От Министерство на вътрешните работи откриха, че единият от нападателите е член на РПК.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg