Турските власти решиха да ребрандират имиджа на страната в света,

...
Турските власти решиха да ребрандират имиджа на страната в света,
Коментари Харесай

Турция променя името си

Турските управляващи взеха решение да ребрандират имиджа на страната в света, заяви турската телевизия TRT.

По-рано този месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган излезе с изказване, че интернационално приетото име на страната се трансформира от " Turkey " на " Turkiye ", заяви малкия екран.

" Думата " Turkiye " най-добре показва и показва културата, цивилизацията и полезностите на турската нация ", се споделя в изказването.

На турски страната се назовава точно Turkiye.

Страната приема името, откакто получава самостоятелност от западните сили през 1923 година, които краткотрайно я окупират. През цялата история европейците са я познавали като османска страна, а по-късно я познават под доста вариации на думата " Турция ". Името, което се употребяваше най-вече, беше латинското " Turquia ", а най-присъстващо беше " Turkey ". Думата обаче значи още " пуйка " на британски и евентуално това не се харесва на турското управление.

Огромно болшинство от хората в Турция има вяра, че наименуването на страна съгласно нейната локална разновидност има смисъл и е в сходство с задачите на страната за това по какъв начин другите би трябвало да я разпознават.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР