Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг

...
Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг
Коментари Харесай

Турци хванаха над 100 кг хероин в бг камион преди да влезе у нас

Турските управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг хероин при опит да бъде изнесен в България.
Наркотикът е бил открит в ремаркето на ТИР с българска регистрация при инспекция със скенер, осведоми организация Доган.ТИР-ът бил претрупан с стоманени материали.

В инспекцията били включени и кучетата-търсачи на наркотични субстанции, които са на Капъкуле - Бенга и Маске. С тяхно присъединяване опиатът бил открит под дюшемето на ремаркето в 130 пакета, макар че водачът бил наръсил нафталин и талаш.
Шофьорът на камиона, разпознат с буквите З.A.A.,след разпитите в полицията е бил предаден на съда, който постановил да бъде арестуван в пандиза и ще бъде съден за наркотрафик.

Според турските източници цената на незаконната пратка надвишава 21 млн. турски лири. Турските управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили още 36 кг и 812 грама хероин при опит да бъде изнесен от Турция към България.

По информация на организация Доган автомобил, каран от иракски жител, дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, с цел да премине към Капитан Андреево. При инспекция на рентгеновата уредба се открило съществуване на повече товар. Предприет бил подробен обиск на колата. При инспекцията били включени и кучета-търсачи на опиати.

В специфични тайници в колата били открити 75 пакета хероин с общо тегло 36 кг и 812 грама. Водачът на автомобила е иракски жител, с букви А.А.А. В колата пътували също брачната половинка му и двете им деца. Водачът е бил задържан. При разпита в полицията признал, че взел жена си и децата със себе си, с цел да не буди подозрение.

Съдът в Одрин е постановил да бъде изпратен в пандиза и ще бъде съден за трафик на опиати. Съпругата и децата били оставени на независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР