Турските сили засилват бомбардировките си около град в североизточна Сирия

...
Турските сили засилват бомбардировките си около град в североизточна Сирия
Коментари Харесай

Турските сили засилват бомбардировките в Сирия

Турските сили ускоряват бомбардировките си към град в североизточна Сирия на четвъртия ден от офанзивата против кюрдска милиция, откакто американските войски в района попаднаха под артилерийски огън от турски позиции, съобщи " Ройтерс ".

Съединените щати усилиха своите старания да убедят Анкара да спре нахлуването против кюрдските сили , подкрепяни от Съединени американски щати, като съобщи, че Анкара предизвиква " огромна щета " на връзките и може да се изправи против наказания.

Турция стартира офанзивата си, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беседва по телефона с президента на Турция Тайип Ердоган и изтегли американските войски, които се сражаваха дружно с кюрдските сили.
 Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи
Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи

Той отхвърли интервенцията да е ориентирана против кюрдите…

Ердоган отхвърли възходящата интернационална рецензия на интервенцията и съобщи, че Турция " няма да я спре, без значение какво споделя някой ".

По фронтовите линии към Сирия Рас ал Айн, един от двата гранични града, ориентирани в офанзивата, се надигнаха гъсти димове, защото турската артилерия е ориентирана към региона.
 Американски военни попаднаха под турски обстрел в Сирия
Американски военни попаднаха под турски обстрел в Сирия

Огънят е бил ориентиран против кюрдите…

В Тел Абяд е по-спокойно, другата съществена цел на интервенцията на към 120 км на запад, като в региона се чуваше единствено инцидентен обстрел.

По-рано Пентагонът съобщи, че никой от неговите бойци не е ранен в турския артилерийски огън наоколо до сирийския Кобани, на към 60 км западно от главната зона на спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР