Турските митничари на ГКПП Дерекьой/Малко Търново са заловили значително количество

...
Турските митничари на ГКПП Дерекьой/Малко Търново са заловили значително количество
Коментари Харесай

Българско участие в нелегален внос на етерични масла в Турция

Турските митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново са заловили доста количество недекларирани етерични масла на стойност 450 хиляди турски лири (около 22 хиляди евро) при опит да бъдат импортирани незаконно в Турция.

По данни на службата за защита на митниците към турското министерство на търговията незаконната пратка е била разкрита в автомобил с българска регистрация, който дошъл на турската митница от Малко Търново.

При прегледа на автомобила на скенера е било открито съществуване на недеклариран товар. След това екипи за защита на границата са подхванали щателна инспекция на колата.

В багажника под куфарите са били открити кутии с разнообразни течности, които били изпратени за проучване в лабораторията. Анализът е открил, че са етерични масла от друг тип.

Пратката, на стойност 450 хиляди турски лири, и е иззета от митническите управляващи, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Републиканската прокуратура в град Къркларели е подхванала следствие по случая. Не се оповестява името на притежателя на българската кола.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР