Турски военни завзеха къс гръцка територия на спорната граница, преминаваща

...
Турски военни завзеха къс гръцка територия на спорната граница, преминаваща
Коментари Харесай

Турски военни завзеха къс гръцка територия

Турски военни завзеха пай гръцка територия на противоречивата граница, преминаваща по река Еврос (Марица), заяви Army Voice.
Турските сили са окупирали незначителен сектор от речния бряг близо до гръцкия град Фере. Отначало се появили 10 турски военни, които опънали там палатка. След това се появили още военни и сега 35 турски бойци и служещи от спецчастите към този момент се намират на гръцка територия. Те почнали да обезлесяват сектора.
Това в действителност е речен нанос. В този сектор река Еврос от време на време трансформира своето русло и тече ту по на запад, ту по на изток. Турция не признава, че Гърция би трябвало да има каквато и да е територия източно от реката, даже в случай че тя от време на време и по натурален метод трансформира своето русло, написа Army Voice.
Изданието отбелязва, че неотдавна на границата пристигнали гръцки армейски офицери-географи, които проучвали местността за създаване на заграждения. Турската страна не хареса това и изпрати свои експерти в района. Очевидно Анкара просто е решила да изземе земя от Гърция, разяснява изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР