Турски военни ще помагат на в реорганизацията на въоръжените сили

...
Турски военни ще помагат на в реорганизацията на въоръжените сили
Коментари Харесай

Турция ще организира създаването на редовна армия на Либия

Турски военни ще оказват помощ на в реорганизацията на въоръжените сили в постоянна войска по пример, употребен при подготовката на армията на Азербайджан, оповестява Daily Sabah.
Както отбелязва изданието, турските военни скоро ще дойдат в Либия, с цел да обезпечат образование и материално-техническа помощ на въоръжените сили на страната дружно с Катар.
 Десетки мигранти починаха в корабокрушение край Либия Десетки мигранти починаха в корабокрушение край Либия
Най-малко 45 мигранти, в това число пет деца, са починали в най-смъртоносното корабокрушение край Либия през тази година, оповестиха от Въ...
Всичко това, имат вяра в Анкара, е належащо за възобновяване на постоянната войска в Триполи, която сега е всекидневен съюз на милиции, бойци от разнообразни племена и кланове. Очаква се, че с помощта на помощта на Турция и Катар, Либия да може да усъвършенства набирането и образованието на военни и да сътвори публична войска.
Инициативата на Анкара е сходна на съглашението за военна подготовка, подписано с Баку през 1993 година Тогава представителите на турската жандармерия образоваха своите сътрудници от Азербайджан, като също по този начин предоставиха техническа помощ на азербайджанските въоръжени сили.
Изданието напомня, че през декември предходната година, на фона на настъплението против Триполи на армията на военачалник Халифа Хафтар, „ Правителството на националното единодушие “ на Файез Сарадж изпрати публично искане до Турция за военна помощ „ по суша, по вода и във въздуха “. През януари, откакто съглашението беше утвърдено от Народното събрание в Анкара, първите турски бойци дойдоха в Триполи.
В същото време във вторник Хафтар разгласи премахването на блокадата на производството на нефт, траяла няколко месеца, както заяви началникът на следената от генерала Служба за защита на нефтените обекти на Либия Наджи Магриби.
 Халифа Хафтар упрекна Турция в опит да колонизира Либия Халифа Хафтар упрекна Турция в опит да колонизира Либия
Командирът на Либийската национална войска маршал Халифа Хафтар съобщи, че " турската експанзия заплашва единството на Либия и стабилността...
„ Хафтар подреди да се отворят пристанища и уреди, с цел да се постави завършек на проблемите, с които се сблъскват либийците в доста области на живота, и да се отбрани инфраструктурата на оборудванията за произвеждане и експорт на петрол “, изясни той.
Добивът на нефт в Либия на процедура спря, откакто силите на Хафтар затвориха нефтените уреди в източните елементи на страната през януари, с цел да лимитират ресурсите на приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление, написа Daily Sabah.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР