Турски патрулни лодки днес сутринта са влезли в стълкновение с

...
Турски патрулни лодки днес сутринта са влезли в стълкновение с
Коментари Харесай

Инцидент с турски кораби в гръцки води

Турски патрулни лодки през днешния ден сутринта са влезнали в сблъскване с кораби на гръцката брегова защита, до момента в който няколко лодки с мигранти без документи са се опитвали да влязат в Гърция, оповестиха управляващите.
Общо шест лодки, пренасящи 300 души, са се пробвали да влязат в гръцки териториални води покрай източния егейски остров Лесбос преди 7:00 ч. сутринта, оповестиха чиновници на бреговата защита на Гърция, представени от " Катимерини ".
Източници настояват, че в региона са се намирали шест турски патрулни лодки, които не са създали нищо, с цел да попречат на мигрантите да преминат в Гърция. Според същите източници, турските кораби са влезнали в сблъскване с гръцките елементи на бреговата защита, които патрулират в региона.
 Гърция:Турция, се пробва да провокира ескалация в Егейско море Гърция:Турция, се пробва да провокира ескалация в Егейско море
Гърция упрекна Турция, че се пробва да „ провокира ескалация “ в Егейско море с „ рискови “ маневри и противозаконна помо...
Турският флот, който също е в региона, не е забъркан в случая, прибавиха те.
По-късно гръцката брегова защита разгласява фрагменти от случая.
" Тази заран бреговата защита на Гърция заяви за голям брой произшествия с турската брегова защита и флот, съпътстващи несигурни мигрантски лодки до границата на Европа в опит да предизвикат ескалация с Гърция ", съобщи министърът на миграцията Нотис Митаракис в изказване.
„ Извън подозрение е, че тези мигранти са напуснали турските крайбрежия и поради обстоятелството, че са били подкрепени от Турция, не са били изложени на риск “, сподели Митаракис, като прикани Турция „ да се отдръпна и да спре тази неоправдана провокация “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР