Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня през лятото,

...
Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня през лятото,
Коментари Харесай

Ползите от консумацията на диня през лятото

Турски диетолози разкриха изгодите от консумация на любеница през лятото, оповестява Haberturk. Оптималният дневен банкет на този плод е 2-3 порции и зависи от самостоятелните особености на организма: пол, здравословно положение, физическа интензивност, растеж и тегло.


Порция любеница от 200 грама, която съдържа 50-60 калории, разхлажда в летните жеги и в същото време задоволява желанието за сладко.

Всеки човек може да употребява любеница. Все отново не трябва да се не помни, че сходно на всички плодове и динята съдържа фруктоза. По тази причина болните от диабет следва да не прекаляват с потреблението и могат да си разрешат най-вече една порция на ден. Поради високото водно наличие и диуретично деяние хората, които имат проблеми с бъбреците, също би трябвало да внимават.



Препоръчителният дневен банкет от 2-3 порции любеница изцяло задоволява потребността на организма от плодове, а съдържащите се в нея фибри подкрепят храносмилането и функционалностите на червата. Подобно на множеството червени плодове и динята съдържа антоциан и ликопен, които спомагат за предотвратяване от сърдечносъдови болести и рак (най-вече на простатата).

Динята има високо наличие на витамин C и фолиева киселина. Витамин C е измежду най-мощните антиоксиданти и забавя стареенето, а също и защищава от болести. Червените плодове понижават възпаленията в организма, а флавоноидите в тях също имат антиоксидантни свойства.
 Динята работи като естествена виагра Динята работи като естествена виагра
Динята работи като естествена виагра и може да предложи различно позволение на казуса с еректилна дисфункция при мъжете, настояват английски експ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР