Турски бизнесмен и жена му платили 195 000 долара, за

...
Турски бизнесмен и жена му платили 195 000 долара, за
Коментари Харесай

Арест спря милионер да има 105 деца

Турски предприемач и жена му платили 195 000 $, с цел да имат бързо огромно семейство

Турският милионер Галип Йозтюрк е добре прочут в родината си поради огромния транспортен бизнес, който управлява, само че преди година получава и международна популярност поради упоритостта си да сътвори рекорден брой наследници за малко време, възползвайки се от достиженията на репродуктивната медицина, написа

57-годишният бизнесмен се захваща с този необикновен житейски план, откакто среща в Грузия по-младата с 33 година от него рускиня Кристина. Тя е някогашна стриптийзьорка и към този момент има едно дете, когато се срещат. Дошла е в грузинския град Батуми на екскурзия, до момента в който Галип се укрива в него от турското правораздаване. През 2018 година той бяга от Турция, откакто получава изпреварваща информация, че ще получи доживотна присъда за ликвидиране, осъществено през 1996 година Той на няколко пъти е задържан и съден в родината си за образуване на незаконна група, за събиране на чекове посредством опасност и други финансови операции. След като последно е изправен пред турското правораздаване за обезпечение на ликвидиране, скрито емигрира.

Излиза на ярко през 2021 година, когато младата му брачна половинка Кристина стартира да споделя в обществените мрежи информация за тяхното огромно щастливо семейство. Рускинята разкрива, че за малко повече от година са се сдобили с 21 бебета, родени от сурогатни майки. За процедурите по зачеването и износването им платили 195 000 $. Отделно харчат 82 хиляди $ годишно за 16 бавачки, които да им оказват помощ за развъждането им.

“През цялото време съм с децата. Правя всичко, което една майка нормално прави. Единствената разлика е в броя им. Всеки ден е друг – от обмисляне на графиците на личния състав до извършването на покупки за фамилията ”, споделя Кристина в блога си. Разкрива, че нормално вечерят със брачна половинка си късно, откакто нахранят всички бебета и ги сложат да спят. С тях живеят и нейна щерка от предходна връзка, както и едно от деветте деца на брачна половинка ѝ от различен брак. “През уикендите ядем дружно и прекарваме времето си сами, доколкото е допустимо. Затова неделя е почивен ден в моя блог, с цел да можем да бъдем просто семейство без любопитни очи ”, изяснява многодетната майка.

Много от почитателите ѝ в мрежата се интересуват дали всяка бавачка дава отговор за избрани деца и дали те като родители съумяват да отделят качествено време за всяко едно от тях. “Имаме специфична връзка с всяко. Пожелавам на всеки родител да може да прекарва цялото си време с децата си, тъй като това е най-важното нещо в живота ”, написа Кристина.

думите ѝ следи изкъсо по какъв начин децата се развиват. Дава указания на бавачките какво да им четат и какъв брой дълго. Забранява им да ги вземат на ръце, когато плачат, и изисква да ги успокояват посредством разпръскване с нещо прелестно за тях. Държи да ядат единствено домашно приготвена храна, като прецизно следи за количеството, което получава всяко.

Задължава бавачките да вършат фотография на всеки замърсен памперс, с цел да може да дефинира дали изходеното в него е “с добър цвят и консистенция ”. Всяко дете има дневник, в който се вписва какво е яло, по какъв начин е спало и къде е стъпало. По този метод може доста точно да се следи неговото радвитие.

В края на май тази добре смазана машина, която е основана, с цел да задоволи упоритостта на турския милионер и младата му съветска брачна половинка бързо да имат огромно щастливо семейство, излиза от строя. Бизнесменът е задържан по обвинявания за пране на пари и подправяне на документи при зрелищна акция с присъединяване на специфични полицейски сили в неговия хотел. Честите известия на брачната половинка му в инстаграм, съпроводени със фамилни фотоси, секват.

Преди няколко дни тя още веднъж се завръща в мрежата, с цел да изясни какъв брой тежко живее без него. “Чувството за самотност не ме напуща даже с толкоз доста близки хора в близост. Свикнах брачният партньор ми постоянно да е до мен. Тъй като Галип работеше извънредно от у дома през последните няколко години, прекарвахме време непрекъснато дружно. Сега ми е по-трудно от всеки път, не претърпявам тишината, отсъствието му, не мога да дремя ”, споделя Кристина. Тя признава, че се бори по какъв начин да изясни на децата протичащото се, и се надява татко им да се върне, преди те да станат задоволително огромни и да стартират да задават толкоз доста въпроси, колкото и 6-годишната ѝ щерка, за протичащото се. В момента те са на възраст сред 12 и 29 месеца.

За разлика от предходни свои известия, многодетната майка обаче този път не получава окуражаващи мнения. Напротив, много хора се изричат сериозно към безразсъдната им постъпка да основат толкоз доста деца, в случай че бащата очевидно от години живее на ръба на закона. Някои предвиждат, че евентуално малчуганите ще бъдат дадени за осиновяване или в дом, в случай че Галип Йозтюрк отиде в пандиза за дълго време и се окаже, че благосъстоянието му е добито по незаконен метод и иззето.

Други подлагат на критика несъвършенствата на грузинското законодателство за сурогатно майчинство, което позволява да се родят толкоз доста бебета за малко време от една двойка.

На процедура то не планува никакви ограничавания по въпроса. Единственото условие е участващата двойка да е хетеросексуална, женена и да има задоволително пари да финансира инвитро процедурите. Тя дава яйцеклетки и сперма, от които се оплождат ембриони и те се вграждат в телата на други дами, които износват плода. Роденото бебе автоматизирано отива при хората, които са дали генетичния материал за зачеването му, а сурогатът няма никакви права върху него.

В свои известия Кристина разкрива, че клиника в Батуми е избирала сурогатните майки за тях и е поемала цялостна отговорност за процеса. Нейни представители са издирвали млади дами, които към този момент са имали най-малко една бременност. Проверявали ги, с цел да подсигуряват, че нямат неприятни привички или зависимости, преди да ги включат в стратегиите си.

Също по този начин ги подлагали на психически съвещания, с цел да се уверят, че са подготвени да се откажат от бебето, когато се роди. “Ние не се познаваме персонално със сурогатните майки и нямаме пряк контакт с тях, с цел да избегнем проблеми след раждането. Цялата връзка се реализира през клиниката. Ние следим единствено здравните индикатори и съставях диетично меню за дамите, които износваха децата ни ”, изяснява Кристина.

Ако тя не беше почнала да прави блог за своето семейство, евентуално тази спорна процедура за основаване на доста деца за малко време дълго щеше да бъде обхваната в загадка. И въпросът за здравната нравственос да се прави сходно нещо изобщо да не излезе на повърхността. Сега обаче много хора питат в обществените мрежи по какъв начин е позволено това да се случи. Както написа един консуматор: “Някой би трябвало да спре печелбарството от основаването на деца, защото никоя двойка не може да отгледа 21 с съответна прочувствена поддръжка, камо ли 105 ”.

Грузия - център за сурогатното майчинство

Грузия става все по-предпочитано място за раждане на бебета от сурогатни майки, откакто войната в Украйна отхвърли бездетните двойки от фамозните тамошни репродуктивни клиники. Успоредно с това Индия, която също беше доста известна дестинация за сходни процедури, забрани сурогатното майчинство с комерсиална цел.

Преди то да бъде атакувано от правозащитници и феминистки организации в съда, към 3000 индийски клиники предлагаха основаване и следене на по този начин наречената бременност за други, като бизнесът им се изчисляваше на 375 млн. $. След като тя бе неразрешена за непознати жители, а и за индийци, в случай че се заплаща на заместител, доста бездетни двойки бяха принудени да търсят друга опция.

Доктор Наяна Пател, която е помогнала за раждането на над 1000 бебета в индийска клиника, споделя, че не е имала работа от февруари и не е надалеч от мисълта да се реалокира в Грузия. “Съвсем естествено е индийските двойки да желаят да отидат там за сурогатно майчинство и грузинските клиники или да доведат специалисти като мен от Индия, или да наемат локални лекари, с цел да отговорят на възходящия интерес към услугите им ”, изяснява тя. Освен това те оферират много по-ниски цени от американските си сътрудници да вземем за пример. Ако в Грузия раждането на бебе от сурогатна майка коства сред 30 000 и 39 000 $, то в Съединени американски щати е сред 120 хиляди и 150 хиляди $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР