Турската военна офанзива в Сирия, насочена срещу кюрдските Сили за

...
Турската военна офанзива в Сирия, насочена срещу кюрдските Сили за
Коментари Харесай

Берлин: Турската офанзива в Сирия не отговаря на международното право

Турската военна атака в Сирия, ориентирана против кюрдските " Сили за отбрана на народа " е инвазия, която не дава отговор на интернационалното право, съобщи немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от ДПА.

" От всичко, което знаем и всичко, което самата Турция е показала като правно съображение, ние не можем да подкрепим тази позиция ", съобщи Маас пред немската телевизия Цет Де Еф. " Не считаме, че нахлуване против кюрдски сили или кюрдски милиции е законно съгласно интернационалните закони ", добави той.

" Ако в интернационалното право няма съображение за инвазия, тогава тя не подхожда на интернационалното право ", акцентира Маас в отговор на въпрос дали офанзивата е нарушаване на интернационалните правила. Той предизвести Анкара, че има заплаха да загуби получаваните от Европейски Съюз средства по силата на скица за задържане на сирийски бежанци в Турция.

" Ние не сме съгласни също, че бежанци от сирийската революция, които сега се намират в Турция, се изпращат в Североизточна Сирия в тази зона за сигурност, може би срещу волята си ", съобщи Маас. Тези тематики би трябвало да бъдат разисквани с Турция, в това число във връзка със съглашението за бежанците, " тъй като няма да плащаме за неща, които не считаме за законни или възможни ", предизвести външният министър.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР