Турската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу кюрдски

...
Турската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу кюрдски
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протести на кюрдите в Турция

Турската полиция употребява сълзотворен газ и водни оръдия против кюрдски стачкуващи в Югоизточна Турция, оповестява организация DHA. Протестите са против отстраняването на кметовете на Диарбекир, Ван и Мардин, прецизира БГНЕС.
Полицията е наредила стачкуващите да се разотидат. След като разпореждането не е било изпълнено, правоохранителните органи употребявали против тях сълзотворен газ и водни оръдия. Няколко индивида са откарани в болница, където да им бъде оказана здравна помощ. Сред потърпевшите има и депутати от прокюрдската Демократична партия на народите.
По-рано Министерството на вътрешните работи заяви, че отстранява от служба кметовете на Диарбекир, Ван и Мардин по обвиняване за връзки с Кюрдската работническа партия, която е неразрешена в Турция. Партията употребила за своите противозаконни цели някои от кметовете, които са оказвали на терористичната организация финансова, транспортна и административна поддръжка. Отстранените от служба кметове са заменени с назначени от държавното управление шефове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР