Турската отбранителна промишленост е разработила и започнала производство на първата

...
Турската отбранителна промишленост е разработила и започнала производство на първата
Коментари Харесай

Турция разработи противокорабната ракета Атмаджа

Турската отбранителна индустрия е създала и почнала произвеждане на първата локална противокорабна ракета, оповестява Анадолската организация, като дефинира информацията като " още една значима стъпка за посрещане на потребностите на въоръжените сили с локални и национални артикули ".

Според сведения, добити от Анадолската организация, ракетата е създадена за понижаване на зависимостта та Турция от непознати снабдители, за посрещане на потребностите на командването на военноморските сили и за развиване на сдържащо оръжие с национални запаси.

Ракетата, наречена " Атмаджа ", има съгласно спецификациите си обхват от 220 километра, само че при тестванията е потвърдила, че може да доближи и до 250 километра. Тя има способността да осъвременява задачите си и да приключва задачи посредством линия за предаване на данни.

Поради високотехнологичната си опция за триизмерно обмисляне на курса, " Атмаджа " може да прави разнообразни дейности като прекосяване над острови и заобикалянето им при комплициран терен.

Ракетата може да обстрелва цели по едно и също време и в друго време и да бъде употребена за залпов огън. " Атмаджа " има и значимата дарба да се ориентира по водната повърхнина, като лети на височина от 5 метра при доста интервенции и нанася удар под 3 метра от повърхността.

Тестовете на " Атмаджа " се организират от 2016 година и към този момент с нея са осъществени над 20 стрелби. Турският производител " Рокетсан " я показва като противокорабна ракета земя-земя с висока акуратност и огромен обхват, която може да бъде ситуирана на патрулни катери, фрегати и корвети и се чака да размени американските ракети " Харпун ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР