Турската лира отново отбеляза спад спрямо долара, след като турските

...
Турската лира отново отбеляза спад спрямо долара, след като турските
Коментари Харесай

Отново спад на турската лира след подновяването на търговията в Турция

Турската лира още веднъж означи спад по отношение на $, откакто турските пазари възобновиха през днешния ден търговията измежду едноседмичната почивка за празника Курбан Байрам, съобщи Асошиейтед прес.

Турската лира се обезцени с 3,5 % през днешния ден и се търгуваше на ниво от към 6,22 лири за $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турската лира загуби към 38 % от цената си тази година на фона на безпокойства на вложителите от икономическата политика на президента Реджеп Тайип Ердоган и на дипломатически и търговски спор сред Анкара и Вашингтон.

Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри и оповестиха, че усилват митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция поради различия, свързани със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи протест на всички типове американска електроника и увеличи митата за 22 типа артикули и артикули, внасяни от Съединени американски щати. Пастор Брънсън, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм и шпионаж, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе освободен, увеличи напрежението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР