Турската компания Акташ Холдинг“ отбелязва тази година 80 години от

...
Турската компания Акташ Холдинг“ отбелязва тази година 80 години от
Коментари Харесай

80-годишният чинар Акташ 10 години трупа успехи и в България

Турската компания „ Акташ Холдинг “ отбелязва тази година 80 години от основаването си и 10 години сполучливо наличие в България. Началото е положено през 1938 година от Саит Акташ с малко ателие за регенериране на гуми в гр. Бурса. Семейната традиция се продължава от сина на Саит Акташ - Шахап Акташ, ръководител на Съвета на шефовете на „ Акташ Холдинг “. Той доразвива и усъвършенства активността на татко си и съумява да трансформира дребната фамилна компания в мощен холдинг.

Днес той е трети в света производител на пневморесьори и водач в Турция и на Балканите. Има произвеждане и логистични бази на 3 континента, а експортът е насочен към 125 страни. Щафетата е поета сполучливо от трето потомство в лицето на Илкнур Акташ и Серкан Акташ, които са членове на Управителния съвет на холдинга. Десетки другари и бизнес сътрудници се събраха предишния петък в модерния цех край гр. Куклен, с цел да отбележат двойния празник на групата Акташ.

„ Не беше елементарно да отгледаме този чинар Акташ до 80 години. От 12-годишен работя за него и по този начин е в продължение на 55 лета. Баща ми сътвори компанията и от този момент тя се разраства и залага на нови артикули с високо качество.  България и Европа са значими за нас. След 10 години работа тук дружно постигнахме доста положителни резултати. Благодаря на всички вас и се надявам дружно да пишем историята на триумфа и в идващите десетилетия и да отбележим стогодишния празник на холдинга, сподели в приветствието си Шахап Акташ. Той отличи най-хубавите си служащи и в символ на признателност им подари по едно златно кюлче с фирмен монограм. Сред тях е единствената жена, оператор на вулканизиращи преси във компанията - Красимира Сиракова, която е от първите служащи в завода.

Тържеството на „ Техно Акташ “ АД  почетоха десетки другари, предприемачи и контрагенти. Официални посетители бяха генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, ръководителят на Търговско-промишлена камара - Пловдив Добрина Проданова, зам.-председателят на сдружението на български и турски предприемачи „ Бултиш “ Донка Колева, доцент доктор инж. Никола Добрев, ръководител на съвета на шефовете на „ КЦМ 2000 “ АД, кметът на община Куклен Мария Белчева и други За положителното въодушевление  се погрижиха девойките от хор „ Евмолпея “.

На 18 май (петък) „ Техно Акташ “ АД  провежда Ден на отворените порти. На него са поканени абитуриентите от следните учебни заведения: Професионална гимназия по машиностроене, Професионална гимназия по електротехника и електроника, Професионална гимназия по превоз „ Гоце Делчев “, Професионална гимназия по механотехника „ Професор Цветан Лазаров “, Професионална гимназия „ Цар Иван Асен II - Асеновград “ и Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Куклен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР