Турската годеница на журналиста Джамал Хашоги, убит от саудитски агенти

...
Турската годеница на журналиста Джамал Хашоги, убит от саудитски агенти
Коментари Харесай

Годеницата на Джамал Хашоги заяви, че никой няма право да прости на неговите убийци

Турската избраница на журналиста Джамал Хашоги, погубен от саудитски сътрудници в Истанбул, съобщи през днешния ден, че "никой няма право да елементарни на неговите убийци ", съобщи Агенция Франс Прес. Тя уточни това, откакто синовете на Джамал Хашоги оповестиха, че простят на убийците му.

Капанът, който му беше подложен, и злостното му ликвидиране нямат давностен период и никой няма право да елементарни на неговите убийци. Няма да спрем преди да бъде раздадено правораздаване за Хашоги, написа в Туитър неговата избраница Хатидже Дженгиз.
Всички знаят, че няма нито независимост, нито правораздаване в Саудитска Арабия при настоящия режим, е написала Хатидже Дженгиз в изказване до Агенция Франс Прес.

Според нея Джамал Хашоги "е станал интернационален знак и неговото ликвидиране е интернационално закононарушение, което би трябвало да бъде съдено пред интернационален съд ".

Никакъв закон, било той интернационален, саудитски или ислямски, не би трябвало да разреши на тези, които са виновни за това чудовищно закононарушение, да бъдат освободени, уточни тя.

59-годишният саудитски публицист отстъпник беше погубен след влизане в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври 2018 година Той отишъл там, с цел да вземе документи и да може да се ожени за турската си избраница Хатидже Дженгиз, която го чакала извън.

Неговите синове обявиха през днешния ден, че "прощават " на убийците на своя татко, което би трябвало да разреши на обвинените да избегнат смъртно наказване, съгласно анализатори.

Синовете на Джамал Хашоги: Прощаваме на убийците на баща
През декември Саудитска Арабия заяви, че петима души са наказани на гибел за убийството на Хашоги след едногодишен правосъден развой, подложен на критика поради секретността му.

Трима други подсъдими получиха общо 24 години затвор за "прикриване на закононарушението ", споделиха тогава саудитски прокурори.

Присъдата, бе избрана като "пародия на правораздаване " от интернационалните организации за отбрана на правата на индивида.

След като в началото отричаха убийството, управляващите в Рияд обявиха след това, че то е било осъществено от саудитски сътрудници, които са работили независимо и без заповед от високопоставени ръководители.

Саудитска Арабия отхвърли авторитетният престолонаследник Мохамед бин Салман, считан за де фактор властник на кралството, да е бил забъркан.

Но турски и американски виновни представители показаха саудитския престолонаследник като гарант на убийството.

Останките на Хашоги, в предишното непосредствен на кралската фамилия, само че трансформирал се в мощен съперник на Мохамед бин Салман, по този начин и не бяха открити.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за извънсъдебни убийства Анес Каламар, която в продължение на шест месеца водеше лично следствие на убийството на саудитския публицист, съобщи, че е "шокиращо ", че синовете на Хашоги могат да простят на убийците на своя татко, виждайки в това ново деяние в "пародията на правораздаването ".

Макар и шокираща, новината, че фамилията на убития саудитски публицист Джамал Хашоги е дало прошка на убийците, беше предстояща, уточни в известие Анес Каламар, която в качеството си на самостоятелен специалист не приказва от името на Организация на обединените нации, отбелязва АФП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР