Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона

...
Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона
Коментари Харесай

$929 милиона заем от Deutsche Bank получава Турция за покупка на LNG

Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона евро от Deutsche Bank AG за финансиране на покупките на полутечен природен газ в опит да понижи зависимостта на страната от вноса от Русия.

Това ще разрешава на Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, или Botas, да купува LNG от авансово контрактувани снабдители в 10 страни, измежду които Съединени американски щати, Алжир и Катар. Това стана ясно от изказване на Deutsche Bank, съобщи Bloomberg. Финансирането е обезпечено от държавното управление на Турция и може да бъде увеличено.

Сделката сред газовата компания и банката е първият интернационален заем на държавния тръбопроводен оператор за импорт на LNG. Въпреки, че ще финансира единствено част от потреблението на газ в Турция, това ще разреши на Botas да диверсифицира доставките, които в този момент са доминирани от Русия и Иран.

Заемът идва в решителен миг за компанията. Botas беше наранена от растящите цени на газа. Правителството наля повече средства в Botas през първото тримесечие, в сравнение с през цялата минала година, с цел да продължи да работи.

Botas ще употребява заема и за закупуване на LNG от снабдители в Германия, Франция, Италия, Испания, Швейцария, Сингапур и Обединеното кралство, гласи още известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР