Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона

...
Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона
Коментари Харесай

Турция получи заем от Deutsche Bank от $929 милиона за покупка на LNG

Турската държавна газова компания получи тригодишен заем от 925 милиона евро от Deutsche Bank AG за финансиране на покупките на полутечен природен газ в опит да понижи зависимостта на страната от вноса от Русия.

Това ще разрешава на Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, или Botas, да купува LNG от авансово контрактувани снабдители в 10 страни, измежду които Съединени американски щати, Алжир и Катар. Това стана ясно от изказване на Deutsche Bank, съобщи Bloomberg. Финансирането е обезпечено от държавното управление на Турция и може да бъде увеличено.

Сделката сред газовата компания и банката е първият интернационален заем на държавния тръбопроводен оператор за импорт на LNG. Въпреки, че ще финансира единствено част от потреблението на газ в Турция, това ще разреши на Botas да диверсифицира доставките, които в този момент са доминирани от Русия и Иран.

Заемът идва в решителен миг за компанията. Botas беше наранена от растящите цени на газа. Правителството наля повече средства в Botas през първото тримесечие, в сравнение с през цялата минала година, с цел да продължи да работи.

Botas ще употребява заема и за закупуване на LNG от снабдители в Германия, Франция, Италия, Испания, Швейцария, Сингапур и Обединеното кралство, гласи още известието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР