Турската държавна енергийна компания Turkish Petroleum Corporation (TPAO) възложи на

...
Турската държавна енергийна компания Turkish Petroleum Corporation (TPAO) възложи на
Коментари Харесай

Чуждестранен консорциум получи права над най-големия запас о...

Турската държавна енергийна компания Turkish Petroleum Corporation (TPAO) разпореди на консорциум от задгранични компании забележителен контракт за създаването на газовото находище в Черно море, където се намира най-голямото изобретение на природен газ в страната.

Консорциум Schlumberger-Subsea 7, който дава инженерни услуги за подводни енергийни планове, ще реализира строителството и монтажа (EPCI) на индустриалните обекти на газовото находище в Сакария, обявиха двете компании.

Турция е разкрила към 540 милиарда кубически метра (bcm) природен газ в находището Сакария в Черно море от предходната година. Анкара има за цел да стартира изпомпването на газ към националната мрежа през 2023 година, като трайно произвеждане на газ ще стартира през 2027 или 2028 година

Турция възнамерява да покрие до една четвърт от потреблението си на газ до 2027 година Министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Донмес съобщи, че страната може да стартира с първичен годишен индустриален потенциал от 3,5 млрд.куб.м. газ през 2023 година

Евентуалната цел би била да се увеличи потенциалът до към 15 млрд.куб.м. годишно в границите на четири години от първичното произвеждане, което се споделя, че е почти една четвърт от производството на Европейския съюз през днешния ден.

Проектът включва обезпечаване и инсталиране на входящи поточни линии, обвързвано подводно съоръжение, 170 километра газопровод за експорт на газ.

Турция към този момент е почнала производството на тръбите, които ще включват тръбопровода под Черно море, с цел да доставят газта на сушата.

Очаква се тръбопроводът за морското дъно да бъде издигнат през 2022 година, с цел да свърже кладенците в района с главната мрежа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР