Турската брегова охрана спаси 201 незаконни мигранти, изтласкани в турските

...
Турската брегова охрана спаси 201 незаконни мигранти, изтласкани в турските
Коментари Харесай

Турската брегова охрана спаси 201 бедстващи мигранти в Егейс...

Турската брегова защита избави 201 противозаконни мигранти, изтласкани в турските териториални води от гръцките управляващи, заяви Анадолската организация (АА).

Около 108 мигранти, плаващи по течението в гумени лодки край крайбрежията на областите Бодрум и Датча в провинция Мугла, бяха избавени. Властите оповестиха, че са задържани трима души, за които се допуска, че са организирали противозаконното прекосяване.

В обособена интервенция край крайбрежията на курорта Чешме, окръг Измир, службите за сигурност откриха 61 нередовни мигранти, откакто Гърция ги е върнала, заяви организацията.

Междувременно група от други 32 мигранти на избавителен сал покрай Кушадасъ, бяха изтеглени на брега, съгласно локалното командване на бреговата защита.

Турция е сериозен директен маршрут за търсещите леговище, които се надяват да преминат в Европа в търсене на по-добър живот, изключително тези, които бягат от война и правосъдно гонене в Близкия изток и Северна Африка. 

Анкара неведнъж осъжда противозаконната процедура на Атина да отблъсква търсещите леговище, наблягайки, че тя нарушава филантропичните полезности и интернационалното право, като заплашва живота на уязвими мигранти, в това число дами и деца.

Международната организация по миграция записва близо 2000 починали или изчезнали мигранти в Средиземно море единствено тази година.

Само предходната седмица турските управляващи извадиха телата на две дами мигранти покрай Кушадасъ, като една от тях била бременна.

В отчет на институцията на омбудсмана на Турция се споделя през юли по-рано тази година, че Гърция е изтласкала близо 42 000 мигранти от 2020 година насам.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР