Турската архитектурна компания проектира плаващ еко хотел, който вероятно ще

...
Турската архитектурна компания проектира плаващ еко хотел, който вероятно ще
Коментари Харесай

Плаващ еко хотел, който ще генерира собствена енергия, ще отвори врати през 2025-а в Катар

Турската архитектурна компания проектира плаващ еко хотел, който евентуално ще бъде издигнат в Катар. Той ще се върти, с цел да създава електричество, ще разполага с вятърни турбини и ще има система за събиране на дъждовна вода, предава Business Insider.

Строителството на хотела все не е почнало - планът е в стадий " изследване ", декларира един от архитектите Кюбра Тюрк.

Дизайнът на архитектите от Hayri Atak е за петзвезден хотел със 152 стаи, които да са ситуирани на повече от от 376 000 квадратни метра. Според архитектите хотелът ще се върти, с цел да генерира електрическа енергия.Ротацията " няма да създава цялата сила, от която се нуждае хотелът ", споделя Тюрк.

Предвижда се да има 55 отвесни вятърни турбини, които биха генерирали електричество. Ще има и колектори за дъждовна вода и система за филтриране на водата.

Това не са единствени преимущества на еко хотела. Планира се да има " система за потребление на хранителни боклуци като тор за озеленяване ". Според проектите за планиране ще има и филтриране на отпадъчните води, тъй че да не оказват отрицателно въздействие на околната среда.

 несигурно

източник: hayriatak.com

Хотелът ще разполага с басейни - закрит и открит, сауна и спа център, фитнес зала, игрище за мини голф и други занимания.

Планът е хотелът да бъде издигнат в Катар, само че от компанията споделят, че може да бъде " изместен " на всички места. " Не може да се приказва за точното местонахождение ", разяснява Тюрк. " Има капацитет да бъде позициониран във всеки различен регион, в случай че има положителни условия "

Гостите ще стигат до хотела с лодка или посредством 140-метров пристан, обвързван с брега. Хотелът ще бъде наличен и с хеликоптер.

Според дизайнерските проекти в центъра на хотела ще има лоби с повърхност 7500 квадратни метра със стъклен покрив.

 несигурно

източник: hayriatak.com

Очаква се амбициозният план да бъде приключен до 2025 година Засега не е ясно кой е източникът на финансиране, както и какъв брой ще коства градежът на хотела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР