Турската Аджибадем Сити Клиник, която е най-голямата здравна група в

...
Турската Аджибадем Сити Клиник, която е най-голямата здравна група в
Коментари Харесай

Собственикът на Токуда купува верига лечебни заведения в Сърбия

Турската Аджибадем Сити Клиник, която е най-голямата здравна група в България, разгласи, че е подписала съглашение за придобиването на водещата частна здравна група в Сърбия Bel Medic Group и нейните дъщерни сдружения. Сделката съставлява 70% придобиване на Bel Medic Group от Аджибадем Сити Клиник, сдружението посредством което Аджибадем осъществя своите вложения в Източна Европа.

У нас най-голямото лечебно заведение на компанията е болница Токуда, която е най-голямото лечебно заведение в България. Останалите са лечебните заведения са Сърдечно-съдов център и Сити Клиник Младост в София и Медицински център във Варна. С четирите си местоположения дружно групата е най-мащабната конструкция в бранша на опазването на здравето у нас. Тя сплотява 3 лечебни заведения, 4 медицински центъра и над 2500 медицински експерти в съвсем всички сфери на медицината.

Сръбската Bel Medic Group е учредена в Белград през 1995 година от доктор Ясмина Кнежевич и Милан Кнежевич. Оперира посредством 1 болница и 5 ДКЦ-та.

Аджибадем от своя страна има три болнични заведения у нас, една болница в Нидерландия и една в Северна Македония. Сръбската инвестиция усилва общата численост на болничната леглова база на групата до над 4200 кревати в 22 лечебни заведения в общо 4 страни.

Основателят и ръководител на Аджибадем, Мехмед Али Айдънлар, разяснява, че придобиването на шеста европейска болница - в Белград - ще се отрази удобно на опазването на здравето в Сърбия.

" Силно имам вяра, че равнището на опазване на здравето в Сърбия ще бъде вдигнато извънредно високо, в резултат на синергията, която следва да създадем в Bel Medic ", дава обещание Айдънлар.

Изпълнителният шеф на клиниката у нас, Ангел Анголов, добавя, че тяхната група " постоянно се стреми към най-високо равнище на пациентско обслужване, което ще има позитивно влияние върху пазара на медицинските услуги в Сърбия. "

Според съоснователя и изп.- шеф на Bel Medic Group, Ясмина Кнежевич, Аджибадем е позната и в сърбия като водеща интернационална здравна институция.

" Убедена съм че стратегическото сливане на двете структури ще даде резултат в установяването на опазване на здравето от първокачествен стандарт, както и ще способства за стопанската система на Сърбия ", безапелационна е Кнежевич.

Новата болнична група ще прави своите медицински действия под името " Acibadem Bel Medic ". Очаква се договорката да бъде завършена дефинитивно в границите на идващите 3 месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР