Туроператорите ще трябва да проявят изобретателност и въображение, като проектират

...
Туроператорите ще трябва да проявят изобретателност и въображение, като проектират
Коментари Харесай

Нов дизайн на туристическите маршрути препоръчва Николова

Туроператорите ще би трябвало да проявят досетливост и въображение, като проектират направления , които заобикалят претрупаните туристически зони, защото пандемията наложи клиентите да чакат по-обмислен метод към дизайна на пътуванията. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на двустранна среща с министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой.

По думите й това може да бъде под формата на направления, фокусирани върху по-отдалечени места или даже нараснала известност на ниши от туризма, които до предходната година не бяха толкоз известни.

Тя добави, че изборът на тип транспортно средство за напредване до дадена дестинация към този момент може да не се дефинира единствено от цената, а по-скоро решенията ще бъдат повлияни от хигиеничните стандарти.

По думите й пътуванията за туризъм от пазар Турция през предходната година в България са били близо 300 хиляди, като посочи, че е налице спад от 50% по отношение на 2019, само че той е изцяло разбираем с резултатите от пандемията.
 След COVID-19 туристите сред България и Турция ще тръгнат още веднъж, уверен Борисов
След COVID-19 туристите сред България и Турция ще тръгнат още веднъж, уверен Борисов

България упорства Европейски Съюз да поддържа каналите за връзка с Турция отворени

Николова осведоми още, че за турските жители най-популярни дестинации си остават българските погранични региони, Столична община, планинските ни курорти като Банско, Пампорово и Чепеларе, морските ни центрове като Варна и други От друга страна, за българските жители Турция си остава номер 1 пазар за произлязъл туризъм, през 2019 година са регистрирани над 1.6 милиона пътувания на българи в страната, заяви тя.

Турският министър заяви още, че през 2019 година е регистриран растеж от 13,5% на българите, посетили Турция, както и 28 на 100 нарастване на турските жители, пристигнали в България.

По думите му пандемията ще продължи и през 2021 година, както и отчасти през 2022 година Министър Ерсой разясни, че през 2019 година стокооборотът сред България и Турция е 4,5 милиарда евро, като задачата ни е в околните години да доближи 10 милиарда евро. По думите му 2,5 милиарда евро са вложения на Турция в България.

Припомняме, по-рано през днешния ден министър председателят и туризма на Турция Мехмет Ерсой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР